Examen de Inglés Escala de Oficiales

Examen de Inglés Comprensión Escrita

Preguntas tipo test extraídas de exámenes de ingreso.

<<Britain is basically a law-abiding country. This may, or may not, explain the addiction of its citizens to crime novels.>>

1.-            The first sentence means that, in general, the British people…

a)             need few laws
b)            need many laws
c)             obey their laws
d)            disobey their laws

2.-            According to the second sentence, the British are noted for …..

a)             committing serious crimes
b)            legalizing more drugs
c)             enjoying books about crime
d)            becoming addicted to drugs

3.-            The passage, as a whole, says that British people ordinarily …….

a)             disapprove of criminal behaviour but enjoy fiction about it
b)            prefer committing crimes to having read about such behaviour
c)             are influenced by their literature to obey most of their laws.
d)            disregard their laws, as a rule, because of their reading habits.

<<Upper-class English life in the last quarter of the seventeenth century had been characterized by artificiality in dress, manners, and conversation -an elaborate surface of formality and grace covering a certain amount of vice and a great deal of plain silliness>>.

4.-            The period being discussed was…

a)             from 1700-1725
b)            from 1675-1700
c)             from 1775-1800
d)            from 1800-1825

5.-            The period referred to in the paragraph was criticized for…

a)             a lack of naturalness
b)            not enough fortnality
c)             a lack of grace
d)            poor manners

6.-            The author does not suggest that some upper-class English people of this period were…

a)             hypocritical
b)            silly
c)             formal
d)            witty

<<The computer age is producing an army of robots -machines that are directed by etectronic brains and which replace haman labour in industrial operations. Many are artificial arms which reach into areas man enters only at his peril, such as the inside of a nuclear reactor.

Already in 1980 there were over 8000 such robots working in industrial plants throughout the world. The big changeover to the robot, however, is likely to come only when their costs go down while workers’ wages continue to rise.>>

7.-            The first sentence indicates that robots are used mainly ……. …..

a)             to figllt wars
b)            to operate computers
c)             to direct electronic brains
d)            to take the place of human workers

8.-            The shape of many robots already in use is somewhat similar to that of a human .

a)             brain
b)            arm
c)             hand
d)            foot

9.-            The text makes clear that a very valuable use of many robots is to ………..

a)             act a s a teacher to human beings
b)            replace the human brain in producing computers
c)             aid doctors in medical operations
d)            do tasks extremely dangerous for humans to do

10.-          The writer indicates that the widespread treplacement of human labor by industrial robots

a)             has already begun worldwide
b)            is starting especially in the developing nations
c)             will not take place before the end of this century
d)            is being delayed mainly for economic reasons

Soluciones a los test propuestos:

1-C, 2-C, 3-A, 4-B, 5-A, 6-D, 7-D, 8-B, 9-D, 10-D

About these ads

4 pensamientos en “Examen de Inglés Escala de Oficiales

  1. Hola,
    se agradece que cuelguen estos tests para que todo el mundo pueda acceder a ellos libremente. Creo que las soluciones son:
    1-C,2-C,3-A,4-B,5-A,6-D,7-D,8-B,9-D,10-D.
    Gracias.
    Saludos.

  2. El texto dice el ultimo cuarto del siglo 17, ¿seria de 1675 a 1700? .
    Y la pregunta 2..el texto no hace referencia a la aficion a los libros de crimenes.
    gracias

  3. Jesus: en realidad si lo dice :the addiction of its citizens to crime novels(la adicción de sus ciudadanos a las novelas(=libros) de crímenes).

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s