Examen de Inglés Academias Militares

Examen de Inglés Expresión Escrita

Preguntas tipo test extraídas de exámenes de ingreso.

20.- This plan is okay, but there’s a ……. to it.

A) deceive     B) outwit    C) joke    D) catch

21.- He sold all the …. he had in the stock-market.

A) indexes    B) shares    C) actions    D) averages

22.- Green color denotes enemy …….. obstacles.

A) artificial    B) hand-made    C) man-made    D) art-made

23.- I wish I …… the letter sooner

A) had wrote    B) have written     C) could be writting    D) had written

24.- She thought that Bob was …….. , but he was married.

A) lonely     B) inmarried     C) single    D) soltier

25.- General Colin Powell was the U.S. Army Chief of ….. during the Gulf War.

A) Staff     B) Team    C) High State    D) State

SOLUCIONES: 20 d – 21 b – 22 c – 23 d – 24 c – 25 a

 Preparación Prueba Inglés Academias Militares

Inglés Oposiciones Militares

Examen de Inglés Expresión Escrita Escala Oficiales

Preguntas tipo test extraídas de exámenes de ingreso.

01.- Locate it on the map by using ….. lines.

A) cuadriculated        B) grid        C) squared        D) crossed

02.- While tomatoes are in season, …….

A) and inexpensive        B) they are inexpensive        C) inexpensive        D) besides inexpensive.

03.- That book is ……

A) exhausted        B) out of print        C) out of order        D) off-print

04.- «Don’t put your daughter on the stage, Mrs Worthington» was Noel Coward’s …..

A) council        B) advise        C) tip        D) advice

05.- It …… that he has come.

A) stranges me very much        B) surprises me a lot        C) stranges me a lot        D) odds me a lot

06.- The applicant was turned down by the college ……… were too low.

A) his test scores        B) because        C) because his test scores        D) if test scores

06.- We are ……. the last world empire.

A) witnessing        B) presenting        C) eventing        D) supporting

34.- Different libraries have different periods of time for which members may ….. books.

A) charge        B) lend        C) buy        D) borrow

Soluciones a los test propuestos:

1-B, 2-B, 3-B, 4-D, 5-B, 6-C, 7-A, 8-D

Preparación Escala de Oficiales & Escala de Suboficiales Acceso Directo

Examen de Inglés Escala de Oficiales

Examen de Inglés Comprensión Escrita

Preguntas tipo test extraídas de exámenes de ingreso.

<<Britain is basically a law-abiding country. This may, or may not, explain the addiction of its citizens to crime novels.>>

1.-            The first sentence means that, in general, the British people…

a)             need few laws
b)            need many laws
c)             obey their laws
d)            disobey their laws

2.-            According to the second sentence, the British are noted for …..

a)             committing serious crimes
b)            legalizing more drugs
c)             enjoying books about crime
d)            becoming addicted to drugs

3.-            The passage, as a whole, says that British people ordinarily …….

a)             disapprove of criminal behaviour but enjoy fiction about it
b)            prefer committing crimes to having read about such behaviour
c)             are influenced by their literature to obey most of their laws.
d)            disregard their laws, as a rule, because of their reading habits.

<<Upper-class English life in the last quarter of the seventeenth century had been characterized by artificiality in dress, manners, and conversation -an elaborate surface of formality and grace covering a certain amount of vice and a great deal of plain silliness>>.

4.-            The period being discussed was…

a)             from 1700-1725
b)            from 1675-1700
c)             from 1775-1800
d)            from 1800-1825

5.-            The period referred to in the paragraph was criticized for…

a)             a lack of naturalness
b)            not enough fortnality
c)             a lack of grace
d)            poor manners

6.-            The author does not suggest that some upper-class English people of this period were…

a)             hypocritical
b)            silly
c)             formal
d)            witty

<<The computer age is producing an army of robots -machines that are directed by etectronic brains and which replace haman labour in industrial operations. Many are artificial arms which reach into areas man enters only at his peril, such as the inside of a nuclear reactor.

Already in 1980 there were over 8000 such robots working in industrial plants throughout the world. The big changeover to the robot, however, is likely to come only when their costs go down while workers’ wages continue to rise.>>

7.-            The first sentence indicates that robots are used mainly ……. …..

a)             to figllt wars
b)            to operate computers
c)             to direct electronic brains
d)            to take the place of human workers

8.-            The shape of many robots already in use is somewhat similar to that of a human .

a)             brain
b)            arm
c)             hand
d)            foot

9.-            The text makes clear that a very valuable use of many robots is to ………..

a)             act a s a teacher to human beings
b)            replace the human brain in producing computers
c)             aid doctors in medical operations
d)            do tasks extremely dangerous for humans to do

10.-          The writer indicates that the widespread treplacement of human labor by industrial robots

a)             has already begun worldwide
b)            is starting especially in the developing nations
c)             will not take place before the end of this century
d)            is being delayed mainly for economic reasons

Soluciones a los test propuestos:

1-C, 2-C, 3-A, 4-B, 5-A, 6-D, 7-D, 8-B, 9-D, 10-D

Inglés Examen de Ingreso

Inglés : Test de Comprensión Escrita

INSTRUCCIONES: A continuación, se encontrará 5 textos seguidos de una serie de preguntas relacionadas con los mismos. Deberá elegir para cada pregunta la opción (A), (B), (C), o (D) más correcta basándose solamente en lo que aparece en el texto o lo que se pueda deducir de su lectura.

Britain is basically a law-abiding country. This may, or may not, explain the addiction of As citizens to crime novels.

1.    The first sentence means that, in general, the British people

A)    need few laws
B)    need many laws
C)    obey their laws
D)    disobey their laws

2.    According to the second sentence, the British are noted for

A)    committing serious crimes
B)    legalizing most drugs
C)    enjoying books about crimes
D)    becoming addicted to drugs

3.    The passage as a whole, says that the British people ordinarily

A)    disapprove of criminal behavior but enjoy fiction about it
B)    prefer committing crimes to having to read about such behavior
C)    are influenced by their literature to obey most of the laws
D)    disregard their laws, as a rule, because of their reading habits

Guarantee: If you are not satisfied with the quality and/or performance of this product, send name, address and reason for dissatisfaction, along with this entire label and price paid, to the address below. Your purchase price will be returned.

4.    Most customers who follow these directions on this product are doing so to

A)    get back the money they paid for it
B)    receive a replacement through the mail
C)    obey the instructions on everything they buy
D)    threaten the manufacturer with legal action

5.    Customers following these directions must send the manufacturer

A)    their receipt from the store
B)    the entire product they bought
C)    an explanation for their action
D)    a stamped self-addressed envelope

Soluciones: 1-C , 2-C , 3-A , 4-A , 5-A

Test de Inglés

Prueba de Expresión Escrita

Escala de Oficiales

1. His company empowered him to negotiate the contract.

a) Helped
b) Forbade
c) Authorized
d) Ordered

2. After the alien spacecraft had hovered over the park for a short whiIe, it vanished.

a) Landed
b) Disappeared
c) Attacked
d) Rose

3. If the crops are not irrigated soon, the harvest will be sparse.

a)  Watered
b) Plowed
c) Planted
d) Fertilized

4. The arcient Greek temple is perched on top of Athens’  highest hill.

a) Paramount
b) Seen
c) Viewed
d) Located

5. Most of the wounded passengers were quickly removed from the aircraft.

a) Unconscious
b) Injured
c) Deceased
d) Distressed

6. An unsuccessful attempt was made to salvage the yacht and its contents.

a) Save
b) Surface
c) Sink
d) Submerge

7. It was difficuit to apprehend the criminal because of the sketchy details supplied by the witness.

a) Complicated
b) Gruesome
c) Artistic
d) Vague

8. Her onIy chance to elude her pursuer was to mingle with the crowd.

a) Friend
b) Lawyer
c) Follower
d) Captor

Soluciones a los test propuestos:

1 D – 2 D – 3 A – 4 D – 5 B – 6 A – 7 D – 8 D